זוגות שואלים- היועצת רחל לוי עונה
הבן אדם יש לו תחביב ויש לו זמן רק בסופ”ש. אחד דייג, אוהב ללכת בשבת לדוג, אחד רוכב על אופניים, אחד צפר- הולך להשקיף ולצלם ציפורים, אחד עושה סנפלינג וכדומה. התחביב מחייב היעדרות של הגבר מהבית לבד!!! אני אופנוען ומה שקורה זה שמידי פעם יש חיכוכים בנושא הזה עם האישה: “הגזמת לפני שבוע רכבת בשבת”, “אתה לא יכול לרכב השבוע ביום שישי” וזה תמיד מגיע אחרי שעשיתי קניות, עזרתי בבית ואין יותר מטלות. המצב שלי נחשב טוב.יש לי חברים שרבים עם האישה שלהם על פעם בחודש, לעזאזל, 12 פעם בשנה. ואני מדבר על גברים שזה התחביב היחיד שלהם, הם לא יוצאים לבלות בקטע של גברים, לא יושבים שעות אצל חברים. מהעבודה לביית ומהבית לעבודה . אז מה עם התחביב ???
היועצת רחל לוי עונה על אי-הסכמות בזוגיות.
לפני שמטפלים ב”תחביב” חשוב להבין שהוא (התחביב) אינו הבעיה. לעיתים זהו “רק” סימפטום לבעיה קיימת שבאה לידי ביטוי בהתנגדות לתחביב.
לא פעם, תחביב של אחד מבני הזוג הופך למאבק כוח של ממש בזוגיות וזו למעשה דרך בה נלחמים האחד בשני כדי לשלוט, להשיג, למרוד וכו’.
חשוב לבדוק מדוע קיימת “התנגדות” כה גדולה לתחביב. האם אתה “משתדל מידי” או “הולך על גחלים” כדי לקבל אישור ללכת (במיוחד כשזה “אחרי שעשיתי קניות, עזרתי בבית ואין יותר מטלות”) או אולי ה”מלחמה” על התחביב היא בעצם מאבק על נושאים אחרים בזוגיות?
בזוגיות ובמיוחד כאשר ישנן אי-הסכמות, אין נכון או לא נכון ואין צודק ולא צודק. יש הסכמים והחלטות שחייבים לקבל יחד ולדאוג שאף אחד המצדדים אינו נפגע או “סובל” כשהשני נהנה.
אגב, סביר להניח שהאישה הייתה מציגה תמונה אחרת לגמרי מנקודת מבטה ולכן שווה להגיע לייעוץ זוגי וללמוד כלים להתנהלות נכונה ולמימוש עצמי של כל אחד מבני הזוג בתחביבים שלו ללא מלחמות ומאבקים.