קשה להיות אח (או אחות) של…אז על אחת כמה וכמה קשה להיות אח תאום.
“נתחיל בזה שהיא אחות תאומה לתאום – אבל לא נראה לי שזה קשור לעסקי תאומים. בכל אופן, זה רק הולך ומחמיר. היא חסרת עידון לחלוטין: החל מצורת ההתנהגות שלה ועד צורת הדיבור. היא מבולגנת בטירוף, מתנהגת ומתנהלת ממש כמו בן. איך שהיא נראית (תמיד תרצה ללכת עם מכנסיים חולצת T שירט ונעלי התעמלות, חס וחלילה חצאית או שמלה (לא שאני מכריחה אותה, אבל עדיין…) מתנהגת בלי טיפת נשיות, עושה טובה שהיא מסתרקת או שחס וחלילה תשקיע במראה שלה, וזה פשוט מתסכל מאוד. היא גסה לאחיה, גסה לסביבה. בבית ספר היא מקסימה (לדברי המחנכת).
אפילו כשמדברים איתה – באוטומט זה לענות במן “בסדר!” או “טוב!” וכאלו, וכשמעירים לה על איך שהיא מדברת היא מייד אומרת “סליחה-סליחה”. זה כאילו לא נשלט. אל אחיה היא תוקפנית מילולית ופיזית, כל פעם שהוא אומר לה משהו היא עונה לו ב”סתום” או “אתה לא יודע” וכל מיני דברים פוגעים כאלה, ממש מחפשת לריב איתו. בנוסף, היא מאוד מגושמת, בכל דבר שהיא נוגעת היא משתמשת בכוח מופרז, וקרה לא פעם שהיא פירקה משהו בלי כוונה או בלי לשים לב. ממש כמו פיל בחנות חרסינה. מה אפשר לעשות? עם מי אפשר להתייעץ? למי פונים במצב כזה?”
המצב שאת מתארת מאוד קשור ל”עסקי תאומים”. כל המצב הזה הוא בגלל היותם אחים תאומים.
התמודדות עם אח תיאום יוצרת קשיים רבים יתכן על מקום אצל ההורים, על ציפיות מההורים, השוואות של ההורים, תחרות, שליטה, נתינה, התחלקות ועוד.
נסו לבדוק עד כמה אתם ביקורתיים כלפיה, עד כמה הציפיות ממנה גבוהות, עד כמה אתם נוטים להשוות בין האחים והכי חשוב, שימו לב שאתם במאבקי כוח קשים איתה והיא נלחמת בכם. היא נלחמת כדי לקבל תשומת לב והתייחסות והיא משיגה זאת בדרך ה”טובה” (עבורה) – הדרך השלילית.
ילד שמתנהל הפוך לחלוטין ממה שאנו כהורים משדרים או מאמינים מעיד על התנהלות ש”זועקת לעזרה”. היא מחפשת את מקומה במשפחה. היא רוצה להיות מיוחדת בדרכה ולא להיות כמו. במיוחד לא כאשר משווים אותה לאחיה ומגבירים ציפיות. ילד שמשתמש במילים פוגעות, בעצם מרגיש פגוע.
שימו לב – בבית הספר היא ילדה מקסימה, מה שמעיד על תחושה טובה בבית הספר לעומת ההתנהלות מולה בבית.
שינוי קטן בהתייחסות שלכם, בתגובות ואפילו במבט יכולים לחולל פלאים אצל האחות התאומה.
הורים לתאומים שעוברים הדרכה וייעוץ מקצועי מקבלים את כל הכלים הנכונים להתנהלות תקינה ויחסים טובים בין הילדים להורים ובין הילדים לעצמם, למרות ובגלל היותם תיאומים. ההורים הם היחידים שיכולים לעזור לילדים למצוא את מקומם הייחודי במשפחה ולתת את תחושת הביטחון לכל אחד בנפרד ולשניהם יחד כאחים תאומים.