הסכמה זוגית משותפת, במיוחד בענייני חינוך הילדים, אינה דבר פשוט ואפילו מצריכה למידה וכלים נכונים ליצירת הבנה והדיינות וכל זאת בכדי למנוע (בעתיד) מריבות והאשמות הדדיות.
“אני אמא לתאומים בני 4.5 (בן ובת) שאמורים בשנה הבאה ללכת לגן חובה. אני ובן זוגי אנשים חילוניים, הרקע של בן זוגי דתי שלי חילוני. עד עכשיו ילדיי הלכו למסגרות חינוך חילוניים וכעת בעלי מתעקש לרשום אותם לחינוך ממלכתי דתי. אני מאידך לא מסכימה לצעד זה . יש בייננו חילוקי דעות בעניין. הבית שלנו מנוהל כחילוני אוריינטציה מוסרית light.
לדעתו הם יקבלו שיעורי דת, יהדות חגים באופן מעמיק יותר ולדעתו זה יעשיר אותם ויקנה להם ערכים עמוקים וטובים יותר, אני לעומתו לא חושבת כמוהו ,אני לא חושבת שהחינוך הממלכתי פחות טוב ואף הוא יכול לתת ערכים טובים וגם בסיס טוב בבית. כיצד פותרים / מגשרים על קונפליקט זה?
האם זה יכול ליצור בלבול אצל ילדים אם אתפשר ואסכים שיהיו שנה אחת בגן דתי?,מהן ההשלכות שיכול להיות עליהם?”
אכן קונפליקט.
הקושי הגדול ביותר ביחסים זוגיים, במיוחד בנושאי חינוך וגידול ילדים, הוא חוסר ההסכמה שיש ביניכם. מצב שכזה עלול ויכול ליצור קושי אצל הילדים מעבר לשאלה איזה חינוך טוב יותר, החילוני או הדתי. כשאנחנו עוסקים בחינוך וגידול ילדים, גם אם כל אחד מאיתנו חושב אחרת, מול הילדים חייב להיות תיאום מוחלט וכדאי להגיע להסכמה, שכן במידה ואחד ההורים לא יהיה מרוצה, יתכן מאוד ובעתיד הדבר ילווה בהאשמות הדדיות ובמריבות מיותרות שיכולות להיחסך בהתנהלות זוגית נכונה.
תארי מצב בו את תוותרי או תתפשרי על חינוך הילדים (או בן זוגך) ולאחר מספר חודשים (שנים) יתחילו פערים בין התנהלות הילדים לבין מה שאת כאמא (או הוא כאבא) מאמינה בו. במצב שכזה מתקיימים חילוקי דעות ומריבות מאי-ההסכמה לגבי חינוך הילדים.
לפני שמחליטים ונאבקים על מקומם של הילדים בחינוך הבית-ספרי, חשוב לפתור את הקונפליקט ולהגיע להסכמה משותפת. לקחת את היתרונות והחסרונות שיש בכל דרך חינוכית ולבדוק כיצד כל אחד מכם יתמודד עם הקושי. ייעוץ הורי מקצועי מלמד את כל הכלים שיכולים לעזור לכם לקבל החלטה משותפת ולנהל דיאלוג מוסכם על דרך חינוך הילדים.