בני, ילד בן 16 שנפלט השנה מבית הספר בגלל בעיות התנהגויות ושלילים רבים. ניסתי למצוא לו מסגרת אחרת אך הוא לא רוצה ללמוד בכלל. רשמתי אותו לתוכנית הילה ששם לומדים פעמים בשבוע 3 שעות אך הפרויקט עדין סגור וייקח זמן עד שיפתחו, בינתיים הוא מסתובב עם חברים אור הבוקר ולא שומע בקולי לחזור מוקדם. אני איבדתי שליטה עליו ומאוד פוחדת מזה שאין לו מסגרת והוא עושה מה בראש שלו. אני מאוד חרדה לו ולמה שיכול להיות איתו. אבא שלו אומר שאני הבאתי אותו למצב הזה ושאני אתמודד איתו לבד. מה עושים? אני במצוקה אמיתית”.
לא קל…
חוסר מסגרת וחוסר מעש במיוחד בגיל ההתבגרות יכולים לגרום להרבה מאוד קשיים ובעיות.
בגיל ההתבגרות חלים הרבה מאוד שינויים אצל מתבגרים: שינויים פיזיים, רגשיים, חברתיים, נפשיים, הורמונאליים, מצבי רוח משתנים ופעמים רבות חלק מההתנהגויות אינם בשליטתם. בדיוק בגלל זה אנו, ההורים, חייבים לקחת אחריות ולהיות קשובים, מבינים, מכילים אבל גם אסרטיביים ומחנכים ע”י הצבת גבולות וחוקים ברורים של מה מותר ומה אסור. המתבגרים זקוקים לנו מאוד ואנו אלא שצריכים להורות להם את הדרך (גם אם היא קשה ומאתגרת).
כהורים, אסור לנו לאבד שליטה מול הילדים שכן הם אלה שמשלמים את המחיר .
על מנת שתוכלי לעזור לו כדאי שתעזרי קודם לעצמך!! חשוב לקבל ייעוץ והכוונה מקצועית של איך לנהוג ומה לעשות בכדי להחזיר את השליטה אליך ולפני שיהיה מאוחר מידי. הדרכה וייעוץ הורי מקצועי נותנים להורים כלים ודרכי התמודדות בכל סיטואציה שמתלווה בקושי מול הילד המתבגר ולמעשה מלמדת את ההורים כיצד לתקן ולשנות את מערכת היחסים בבית. למתבגרים אין את היכולת לשנות ולהשתנות, ההורים אלו שצריכים לקחת אחריות ולהתנהל נכון מול המצוקה והקושי.