לעיתים לא ניתן לייעץ ולתת פיתרון ממוקד לדילמות הוריות מורכבות שבהן ישנם הרבה מאוד פרמטרים אותם צריך לקחת בחשבון.
פנה אליי ח. אב מאושר וגאה ל – 2 בנות מקסימות ושאל: “בנותיי בנות 4 ו-5. האם כדאי להביא עוד ילדים? אני מתאר לעצמי שהתשובה שלך תהיה בנוסח של ‘רק אתה ובת זוגך יכולים לענות על זה’ אבל אם יש לך תובנות אחרות אשמח לשמוע. אני יודע שרק אני יכול לשלוט רק על הרצון להביא ילדים ולא על התוצאה (אם יצליח), אבל חשוב לי לדעת אם כדאי בכלל לרצות. אגב, זה לא קשור למצב כלכלי, כי אני לא חושב שצריך לקנות מותגים לילדים ולערוך מסיבות יום-הולדת יקרות, אז אל תתייחסי למצב הכלכלי”.
מסתבר, וזה באמת לא פשוט, שהנושא של הבאת ילדים לעולם תלוי בכל כך הרבה גורמים שכאשר מעלים אותם על הכתב מרגישים עד כמה העניין מסובך ושאלת ה”רצון להביא ילדים” הופכת למשהו שצריך לשקול היטב ולקבל החלטה מושכלת, רצינית ומשותפת עם בן/בת הזוג.
אז ככה, נושא הבאת ילדים לעולם תלויה בגורמים הבאים: תלוי תרבות, דת, גיל, מצב נפשי, מצב רגשי, מצב זוגי (חשוב גם להתחשב ברצון הצד השני), תלוי מקום וסביבת מגורים, גודל הבית, מקום עבודה/קרירה/התפתחות אישית, תלוי רצון, השכלה, מצב בריאותי, תלוי לחץ (אישי/משפחתי/סביבתי/זוגי/חברתי), תלוי גילאי הילדים, מין הילדים וכן, מה לעשות, תלוי (גם) במצב כלכלי. והיום זו אפילו תלות גדולה מאוד. גידול ילדים אינו מסתכם “רק” בקניית מותגים וימי הולדת, אלא באוכל, ביגוד, ריהוט, חינוך, השכלה, בריאות, חוגים, חסכונות, חברה, בילויים, טיולים ועוד הרבה מאוד הוצאות שרק הולכות וגדלות עם הזמן.
האם עכשיו קל יותר להחליט? אכן, לא פשוט.
בכול אופן, כל החלטה שלא תהיה, חשובה ההסכמה הזוגית, השיתוף והדיאלוג הזוגי אל מול הילדים, כדי להיות משפחה מאושרת וכדי לגדל ילדים מאושרים.