הורים רבים פונים לטיפול משפחתי או מבקשים יעוץ משפחתי אך אינם יודעים מה ההבדל ביניהם ולאן עליהם לפנות בכדי לשפר את היחסים במשפחה. יעוץ משפחתי, כשמו כן הוא, יעוץ אשר ממוקד מטרה שעיקרו לפתור בעיות ולתת מענה לכול קושי שהתעורר. בייעוץ משפחתי, ניתנים להורים כלים נכונים להתמודדות ולמידה של התנהלות נכונה בכדי לשפר את היחסים במשפחה. הייעוץ הינו ממוקד מאוד ומתאים לכל משפחה באופן אישי.
הורים או זוגות המגיעים לייעוץ פותרים למעשה כל קושי בו הם נתקלים בעזרת הבנה של התנהגויות בתוך המשפחה. יעוץ משפחתי מומלץ שלא יכלול בתוכו את הילדים. הורים רבים מאמינים ורוצים שהילדים יהיו חלק מהייעוץ המשפחתי אך לרוב הם אינם משתפים פעולה ואף יוצרים התנגדות כשהם חשים ביקורת או ציפיות שלא יוכלו לעמוד בהם. אין זה מתפקיד הילדים לקבל יעוץ מקצועי, בוודאי לא כשיש בעיות התנהגות המצריכות הצבת גבולות ועבודה על דימוי וביטחון עצמי. תפקיד הילדים הוא להיות ילדים (עד גיל 18) ותפקיד ההורים ללמוד כל דרך שתאפשר חיים טובים ויחסים תקינים במשפחה.
יעוץ משפחתי מקצועי צריך לתת להורים את כל המענה לצורכי המשפחה וע”י למידה נכונה של תגובות והתנהלות השיפור בבית מידי ולאורך זמן. יעוץ משפחתי מומלץ לכל הורה שרוצה לשפר את יחסיו בבית, עם בן/בת הזוג והילדים. יעוץ משפחתי הוא למעשה “בית ספר ליחסים” ובו ניתן ללמוד מה שלא מלמדים בבית הספר של החיים. הכול על הורות, זוגיות ומשפחה. יעוץ משפחתי מקצועי משפר את איכות החיים – לכל החיים.
טיפול משפחתי מדבר על תהליך ארוך יותר, עמוק וללא זמן מוגבל. בהתייחסות לטיפול משפחתי יש לכל אחד מבני הזוג את הקצב שלו בהתקדמות הטיפול, לכל אחד יש את הרצון והיכולת להתקדם לאורך הטיפול ולפתור את הקשיים. בטיפול משפחתי אין יכולת לנבא מתי הטיפול יסתיים ואיך אלא תלוי בגורמים רבים. טיפול משפחתי מומלץ כאשר ישנם בעיות קשות כגון אלימות קשה במשפחה, מוות במשפחה, התעללות מינית במשפחה והזנחה.